Wok
Hej och välkommen fredag och LEDIG helg! Hur underbart? Att jobba varannan helg är faktiskt otroligt påfrestande, men det är alltid lika underbar känsla att äntligen få ta helgen efter långa slitiga dagar!
Idag hade jag sett fram emot att laga wok med räkor och kräftstjärtar till middag. Gjorde det häromdagen och då vart det tyvärr inget vidare, trodde då att det berodde på en ny kryddmix jag använde mig av. Nytt försök idag, tänkte jag och använde favoritkryddan thaimix tillsammans med lite habanero. Döm om min förvåning när maten smakade pest IGEN. Alltså var det inte kryddningen det var fel på, det är wokblandningen. Så jävla vidrigt! Använde mig utan vietnamesisk wokblandning (minst kolhydrater/100g) och jag säger bara: UNDVIK om du vill kunna äta utan att halvkräkas. Kan inte riktigt beskriva smaken, men på nåt vis smakar det beskt och ja.. Jag vet inte. Äckligt i vilket fall som helst! kan dock tänka mig att maten skulle smaka gott med en annan wokblandning så välj för Guds skull en annan om ni ska göra den!

Gör såhär:
Ca 150g wokgrönsaker
1dl babyspenat
0,5dl dill
3dl kokosmjölk/sojamjölk/mandelmjölk (jag hade bara mandelmjölk hemma så det vart den tillsammans med 0,5-1tsk redrix)
Kryddor efter smak
Ca 50g räkor
Ca 50g kräftstjärtar
Sjögräsnudlar
Stek upp wokgrönsaker och låt steka ett tag. Blanda ner spenat och dill. Blanda ihop mjölken med kryddor och eventuell redrix. Häll över grönsakerna. Klipp ner sjögräsnudlar i såsen och låt puttra med ett tag. Häll sist i räkor och kräftstjärtar!
Kunde vart gott som sagt ;)