Lussekatter (igen)
Hej! 
Att baka glutenfritt är rätt knivigt kan jag tycka. Det blir ju liksom inte samma konsistens på degen som med vetemjöl, men det går, med lite tålamod ;)
Idag vaknade jag åtta och mådde som pesten själv.. Hade hemsk huvudvärk, onda bihålor och läppar som var torra som snus. Tog en Ipren och efter de mådde jag lite bättre.
Eftersom jag tycker synd om mig själv slängde jag ihop lussebullar efter ett nytt recept jag hittade hos mariannslchf.se (jag kan inte länka, vet inte varför?!)

Att baka glutenfritt är rätt knivigt kan jag tycka. Det blir ju liksom inte samma konsistens på degen som med vetemjöl, men det går, med lite tålamod ;)
10 st katter
50g smält smör
4-5ägg
2,5msk sötin
1dl grädde eller mjölk (jag använde sojamjölk)
1dl kokosmjöl
4msk fiberhusk
2tsk bakpulver
0,5-1g saffran
Äggvita till pensling
Gör såhär:
Vispa ägg och sötning fluffigt! Häll i det smälta smöret, mjölken/grädden samt saffran. Vispa ihop.
Blanda de torra ingredienserna väl och häll ner dem i äggsmeten och blanda väl. Låt svälla en stund och rulla sedan ut "korvar" och forma dem till lussekatter!
Grädda på 175grader i ca 15min!
Har inte smakat dem än (och kommer väl troligtvis ändå inte känna smak) men de ser fantastiska ut och jag antar att det luktar väldigt gott ;)