naatlysmat.blogg.se

Äter min egen variant av lchf/lchq, har gått ner cirka 25kilo och kommer här dela med mig av smarriga recept samt tips :)

Nybakat bröd, förbättring!

Publicerad 2013-11-18 11:07:07 i Allmänt

Godmorgon
Var uppe redan kl sju imorse, gott om tid innan kvällsjobb mao :) det gillas! 
Åt en god frukost i form av min hemmagjorda rabarberkräm, bröd med rökt kyckling och brieost samt en sojalatte! 
Mums deluxe!

Passade även på att baka nytt bröd då mitt förra var på väg att ta slut! Gjorde om lite i mitt tidigare recept och det här vart mycket bättre! De vart fluffigare och inte alls så kompakta som tidigare! 

Bröd (8st efter delning)
7ägg
1/2 msk vitvinsvinäger 
3msk kokosmjöl
2 msk fibrex 
1dl pofiber
1/2krm bikarbonat
1tsk bakpulver
1msk fiberhusk

Gör såhär:
Vispa ägg med vitvinsväger fluffigt. Ju fluffigare desto bättre! 
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i äggsmeten. Forma fyra bullar och platta till dem (gör dem ej för tjocka men tillräckligt för att det ska gå att dela dem på hälften)
In med dem i ugnen på 225 grader i ca tio minuter. Låt dem sen vila på galler tills de svalnat något. Skär dem på mitten! 
Jag rostar alltid mina, med fibrex i vart de mer lika rostbröd i konsistensen jämfört med utan. De här går även att använda som tex hamburgerbröd. 

Bild 1 innan gräddning och bild 2 efter. Mycket nöjd :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Naatly

26 år, sjuksköterska. Bor i Karlskoga. Älskar matlagning samt bakning! Äntligen har jag hittat mitt sätt vad gäller kost! Följ med i min matresa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela