naatlysmat.blogg.se

Äter min egen variant av lchf/lchq, har gått ner cirka 25kilo och kommer här dela med mig av smarriga recept samt tips :)

Fröknäcke

Publicerad 2013-11-30 13:49:39 i Allmänt

Jag är fortfarande supermätt efter frukosten imorse! Det absolut bästa med den här kosten måste vara att man äter sig mätt, inte överäter och håller blodsockret på ett jämn nivå (är inte längre trött på samma sätt)

Just nu står ett fröknäcke i ugnen, har varit nyfiken ett tag och nu hade jag alla saker hemma då jag ger det väl ett försök och hoppas på ett bra resultat, har läst så mycket bra om det här! 

Ingredienser (1 plåt)
2dl hela linfrön
1,5dl sesamfrön
1dl pumpakärnor
1dl solroskärnor 
Vatten

Gör såhär
Jag började med att rosta solroskärnor tillsammans med pumpakärnorna på medelvärme i en stekpanna. 
Blanda alla frön i en bunke, täck med vatten och ställ in i kylen. Fröna suger åt sig vätskan och då blir det som en smet! Egentligen skulle smeten vila i kylen 6 timmar, men herregud, det tålamodet har jag icke så jag plockade fram bunken när de såg tillräckligt smetaktigt ut (efter typ två timmar). 
Bred ut smeten på bakplåtsklädd plåt, försök få den så jämn som möjligt. Strö över salt. 
Grädda på 125grader i 60minuter med stängd ugnslucka. Sänk efter det värmen till 100grader. Ta ut plåten och dela på brödet, förslagsvis med en pizzaslicer. Stoppa in i ugnen igen, ytterligare en timme. Öppna ugnsluckan varje kvart ungefär under den här timmen för att släppa ut fukt. 
Stäng av ugnen efter en timme (om knäcket känns sprött vill säga, fortsätt annars ett tag till) och låt plåten stå kvar på eftervärmen, ha hela tiden en liten glipa öppen i ugnen. 


Innan gräddning. Rätt snyggt ändå! 
Nu har snart den första timmen gått, ska bli spännande att se hur konsistensen är! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Naatly

26 år, sjuksköterska. Bor i Karlskoga. Älskar matlagning samt bakning! Äntligen har jag hittat mitt sätt vad gäller kost! Följ med i min matresa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela