Här tillverkas matlådor!
Åh vad jag älskar att laga mat! Skulle kunna hålla på dagarna i ända, himla svårt att begränsa mig ibland! Har till och med hänt (skäms!) att jag fått slänga mat för att jag "kommer på" nya recept jag bara MÅSTE prova, precis på sekunden, vilket resulterar i en mängd matlådor och ingen tid till att äta upp dem!

Nu har jag dock slut på lådor så nu antar jag att det är okej ;)
Ikväll lagar jag fiskgratäng med blomkålsmos. Har varit sugen på moset länge länge nu! Känner dock liite motstånd till det eftersom blomkål sammantaget ger rätt mycket kolhydrater (ca 5g/portion) men å andra sidan gav själva fisken och såsen ingenting av den varan.. Det får helt enkelt vara okej (diskuterar med mig själv) toppade gratängen med kräftstjärtar och det lockar otroligt mycket att hugga in på direkten vill jag lova!

Blomkålsmos:
1 blomkålshuvud
Fetaost efter tycke och smak
Kryddor (jag har salt, vitpeppar, muskotnöt och dill)
Rensa blomkålen, skär även bort det mesta av de hårda stammarna. Koka upp i en kastrull och låt koka tills blomkålen är mjuk. Häll av vatten och häll sedan tillbaka kålen i grytan så det mesta av kvarvarande vatten får ånga bort.
Stavmixra blomkålen till ett mos. Häll i fetaost samt kryddor.
Jag använde mig sen av en sprits och gjorde små fina "blommor" som tyvärr såsen rann över och förstörde ;)
Fiskgratäng:
Färsk torsk (eller valfri fisk)
Kryddor (jag har vitpeppar och fiskkrydda och salt)
Skicka in fisken i ugnen på ca 175 grader, tills den blir vit (ca 7min)
Spritsa moset runt om fisken. Gör sås gjord på valfri mejeriprodukt (jag använder mandelmjöl tillsammans med redrix) hällde sen i dill och kryddor (samma kryddor typ som resten av maten). Häll sedan såsen över fisken. På med kräftstjärtar och in i ugnen. Jag valde 250grader grill.